בעל זכויות יוצרים שדורש שיזכירו את שמו בהעתקה

שאלה:

שלום אם אדם לדוגמה מעלה לאינטרנט ציטוט ממקור תורני ודורש שמי שמעתיק את הציטוט שהוא העלה ירשום קרדיט על שמו. [בעל הזכויות מתיר להעתיק בחינם, אבל מעוניין שייזכר שמו בהעתקה]. האם יש לשמוע לו? ואם לא עושים כן, האם יש הפרה של זכויות יוצרים?

תשובה:

הפוסקים עמלו להבין איזה איסור יש בהפרת זכויות יוצרים. ודי לנו במה שאסרו לרדת לאומנותו ולגזול את פרנסתו. אבל לחייב לכתוב את שמו, לא נראה שיש סיבה שיוכל לחייב זאת. ולכן אם בעל הזכויות מתיר להעתיק ללא תשלום ורק מעוניין בהזכרת שם, נראה שמותר להעתיק גם ללא הזכרת שם, ואין סיבה לאסור זאת. כיון שלא יורד לאומנותו. וחיוב להזכיר את שמו לא נחשב לגזל, ואין כאן הפרת זכויות.

בהצלחה.