הזכרת שם ה׳ בלימוד נער בר מצווה ברכות הפטרה

שאלה:

שלום לכבוד הרב, כשמלמדים ילד לבר מצווה את ברכות ההפטרה – האם אפשר לומר את שם ה׳? או שצריך לומר ״השם״ או ״אמוני״ הילד יודע לקרוא את הברכות, כל הכוונה זה ללמדו את המנגינה עם הברכות תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאסור להזכיר שם ה', אבל גם לא מומלץ לחזור באמירת כינוי ה', מה שקורה בסוף שגם בשבת כאשר הוא יאמר את הברכות הוא יאמר ה' במקום הזכרת שם ה' עצמו, וכולם יתקנו אותו ולא יהיה לו נעים… יש שתי אפשרויות: האחת, פשוט לא להתאמן על זה כלל ולסמוך על מה שהוא שומע בעצמו בכל שבת בבית הכנסת, כך עשיתי עם בני בשבוע שעבר וזה היה מצויין… אפשרות שניה לחזור רק על חלק מהברכה, מאחרי הזכרת ה' ואילך, את המילים הראשונות הוא באמת יכול לומר בלי לחזור קודם…

מזל טוב ורוב נחת.