אבידה שנראה ששייכת לי

שאלה:

בס"ד שלום! א. שכחתי שמפו במקווה וכשהגעתי לשם אחרי כמה זמן מצאתי בקבוק דומה מאותו חברה, שככל הנראה שלי, ביחד עם עוד בקבוק שמפו על מדף גבוה במקוה. נראה לי שכשניקו את המקווה שמו אותם שם. אם לקחתי כבר את מה שנראה לי ששכחתי, זה בסדר ? והאם אפשר להשתמש? ב. מצאתי שני ספרים שאבדו לי בלי שם באולם לימוד של הישיבה, יש הרבה אנשים שיש להם ספרים כאלו, וייתכן שהשארתי אותם שם, מצאתי אותם ביחד ולקחתי אותם. פרסמתי פתק שמצאתי ולקחתי כי ככל הנראה הם שלי, עבר חודש. האם מותר להשתמש בספרים?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר לקחת את החפץ ומתעורר ספק האם הוא החפץ שלך או שמא לקחת את החפץ של מישהו אחר, אין חובת השבה, ומותר לך להשתמש בחפץ. ולכן מותר לך להשתמש בשמפו ובספרים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה פתחי חושן הלכות אבידה ומציאה פ"ג הערה נג, שסובר מאחר והמוצא מוחזק, ואין השני יכול להוציא ממנו אם יש לו ספק, אינו חייב בהשבה והרי הוא שלו.