תשלום ועד הבית על פיצול יח"ד בתוך ביתו

שאלה:

רציתי לשאול דירה בבנין שהוסיפה שני יחידות דיור בתוך דירתה [שיש רק פתח אחד לכולם] האם צריכה לשלם ועד הבית ומעלית עליהם או לא ואם כן האם על כל יחידה ויחידה או פעם אחת על שניהם

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום ועד הבית מתחלק לפי יחידות דיור. אם פיצל את ביתו והפיצול נעשה לתוך ביתו, ויש דלת חיצונית אחת לכל היח"ד, יש להוסיף בתשלום ועד הבית – מאחר ומוסיף דיורים בבניין. אלא שאין דלת נוספת לחדר מדרגות, על כן יש לפחות מתשלום ועד בית. והגאון הרב מנדל שפרן סובר שעל יחידה כזו יש להוסיף חצי מתשלום ועד הבית. ולכן אם הוסיף עוד שתי יחידות בפיצול לתוך ביתו, יש לשלם תשלום כפול – תשלום אחד עבור עצמו, ותשלום נוסף עבור שתי היח"ד.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גליון מספר 44 עמוד 5