קריאת המגילה בקרית ארבע

שאלה:

שלום לרבנים האם הלכה למעשה אם אין עשרה בטלנין לא נידון ככרך? 2 חשבתי לומר שבקרית ארבע יקראו ביד ובטו שהחידא כתב דמנהג קדמון בחברון לקרוא בטו( ברכ"י תרפח אות ד) ע"פ הכלל כאן נימצא כאן היה שהרי הפסוק הוא "קרית ארבע חברון" ביחד אם כן אותו דין לשניהם לענין קריאת המגילה? 3 מי שנולד ביום ל שבט בשנה רגילה ובר מצוה. בשנה מעוברת מתי יחגוג? תודה רבה וסליחה על האריכות

תשובה:

שלום וברכה

1. ברור שזה הלכה למעשה, אבל כאשר יש מנינים מסודרים בבית כנסת זה כבר עשרה בטלנים.

2. אינני יודע אם קרית ארבע של היום נמצאת על מקומה המדוייק של קרית ארבע המקראית, אני חושב שלגמרי לא, קרית ארבע המקראית היא חברון עצמה. מה שבחרו בשם הזה מטעמים מובנים אין לזה השלכה לגבי קריאת המגילה. אינני יודע את דינה של קרית ארבע מדין סמוך ונראה, יש לשאול את רבני המקום.

3. ל' שבט הוא תמיד ל' שבט. השאלה היא כאשר הוא נולד בל' אדר א', וראה בענין זה כאן.