לבדוק מוצרים בחנות כשבדעתו לרכוש במקום אחרת

שאלה:

שלום וברכה האם מותר להיכנס לחנות של בשמים על מנת לראות איזה בושם אני מתחבר אליו ולהזמין באתר אינטרנט שהמחירים הרבה יותר זולים? ז״א לכתחילה להיכנס לחנות לבדוק מה אני אוהב ואני יודע שאני אזמין מהאינטרנט מאתר אחר שלא קשור לחנות הזו כי שם יותר זול(כי אין אפשרות להריח דרך המחשב..)

תשובה:

שלום וברכה,

מצאנו בהלכה שאסור לאדם לברר מחירים אצל המוכר כאשר אין בדעתו לקנות כלל, ויש בזה משום גנבת דעת.

ולכן להיכנס לחנות כדי לבדוק שלא על דעת לקנות כלל, אם נעזר ע"י המוכר נחשב לגנבת דעת. אבל אם לא נעזר על ידי המוכר, אלא נכנס לחנות ובודק את המוצר לצורך עצמי, אין איסור, שהרי לא מנהל דו שיח עם המוכר, ואין כאן גנבת דעת. ועל עצם הכניסה לחנות לא נראה שיש איסור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רכח.