תשובה על הוצאת זרע לבטלה

שאלה:

כבוד הרב, אני חוזר בתשובה בן 51 (חזרתי לאחרונה). קראתי שהאר״י ז״ל כותב שעל חטא זרע לבטלה אין חזרה בתשובה, ולמי שחטא בכך אין מקום בעולם הבא. לפני שחזרתי בתשובה חטאתי, לא עלינו, בעבירה זו. האם יש לי דרך לחזור בתשובה מעבירה זו, ומה עליי לעשות? תודה רבה, ומחילה על החטאים הרבים שעברתי. רם בן לאה.

תשובה:

אין שום עבירה שאין עליה חזרה בתשובה! אין לך אדם אהוב וחביב יותר לפני הבורא יתברך ממי שחוזר בתשובה! במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד, כך אמרו חכמים, אלא שהיצר הרע מתוחכם ביותר, ומה שהוא מחפש זה להפיל אותנו ליאוש על ידי ציטוטים לא נכונים שמועות לא מדויקות ועוד כל מיני רבעי אמיתות, כל זה אינו נכון! רק לחזור בתשובה בשמחה ולקבל להשתפר כמה שיותר, זה מה שבורא העולם רוצה מאיתנו, הוא אוהב אותנו ונותן לנו את כלה צ'אנס שיש!

שבת שלום ומבורך.