תיקון כרת

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים שליטא רציתי לדעת האם יש ספר שמכיל את תיקון הכרת ואם כן איפה אפשר לקנות . כמו כן רציתי לדעת אם אדם עבר על כמה בריתות חס ושלום האם הוא צריך לעשות תיקון כרת פעם אחת או שצריך על כל פעם ופעם זכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שבאופן כללי צריך כפרה לכל חטא בנפרד, אבל גדולי הדורות האחרונים הורו שבזמנינו יש למעט בתעניות וסיגופים, והכפרה תהיה רק על על ידי התחזקות במצוות, בשמחה, ריבוי בזיכוי הרבים וכבוד שמים, ואין צורך ביותר.

בהצלחה רבה ותמיד שמחות! במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד!

ראה כאן וכאן כיצד עושים תיקון כרת.