תיקון העבר – איך עושים תשובה?

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים רציתי לשאול עברתי איזשהו טראומה מאוד קשה בילדות שבעקבותיה לצערי בלי להבין עזבתי את הדרך אחרי טיפול שהייתי בו כי חשבתי שזה מה שיעזור לי ונפלתי לעוונות חמורים בקדושה ועוד שהתרתי לעצמי אין לי מושג למה אני פשוט כאוב מזה מאוד באיזהו שלב הבנתי שזו לא הדרך וזה לא יעזור לי וכיום פתאום כ10 שנים אחרי שהתחלתי לחזור יש לי ייסורי מצפון איומים שלא נותנים לי מנוחה, וקראתי עד כמה זה חמור ועד כמה זה אסור בכול מצב להתקרב לזה , ראיתי שיש תיקון על ידי תעניות או פדיון תעניות ואני מפחד מאוד איך אצליח לתקן בעולמות העליונים את מה שפגמתי ואני פונה אליכם ומבקש מכם מאוד שתורו לי מה עלי לעשות איך לשוב באמת אני כול היום עסוק רק בזה בחרטה ובפחדים אין לי שמחת חיים קשה לי גם בעקבות מה שעברתי ואין לי מושג איך במצב שלי אני יכול לתקן

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את כאבך וצערך, ומה שיש לי לומר לך הוא דבר אחד: אין יותר אהוב ומרוצה לפני ריבון העולמים מבעל תשובה!! אשריך אשריך שזכית!! במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד!! חכמי הדורות האחרונים מאוד לא המליצו על תעניות, ברגע שחזרת בתשובה שלמה ואתה עושה הכל כדי לתקן מכאן ולהבא ויש לך חרטה וצער על העבר ולבטח עשית גם וידוי בפה, הרי שעשית תשובה והתכפר לך, ומכאן ואילך אין לחשוב כלל על העבר אלא רק על העתיד. בורא העולם שמח בך ואוהב אותך ומקרב אותך, אשריך.

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. איך עושים תשובה אני בחור בן 23 והיה לי כמה פעמים עיסוי מבחורה או מאשה צעירה כדי לשפכת זרע לבטלה ועכשיו אני רוצה לעשות תשובה

  2. על כל דבר אפשר לחזור בתשובה. כשאדם מתחרט בכל ליבו, ומתוודה לפני בורא עולם, ומקבל על עצמו באמת שלא לחזור לחטא הזה עוד, תשובתו מתקבלת. תיקח על עצמך גם משהו לתיקון, להמנע מגלישה באינטרנט שאינו מסונן וכדומה.