ברית מילה מצוה שהזמן גרמא?

שאלה:

שלום לרב,

מה נפסק להלכה האם ברית מילה היא מצווה שהזמן גרמא או שזה מחלוקת?
והאם אישה פטורה מלמול את בנה או שצריכה לדאוג שבנה יהיה מהול ?
ומה דעתו של הרב עובדיה זצ"ל בנושא ?

אם אפשר בבקשה גם לקבל מקורות לעיון .

תודה רבה .

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק בענין שברית מילה אינה מצוה שהזמן גרמא, השאלה היא רק למעלה וכפי שדנו הראשונים בקידושין ל', התוס' תירצו כי מהיום השמיני והלאה אין הפסק, התוס' רי"ד שם תירץ שהטירחה סביב אירגון השמחה היא גם חלק מהמצוה ועוד טעמים נוספים נאמרו בזה, אלא שאשה פטורה מלמול את בנה כמבואר בגמרא שם משום שהיא עצמה אינה בתורת חיוב מילה [כל הדיון היה רק למה צריך לנימוק זה] ודינה בזה כבית דין ושאר ישראל שמחוייבים לטרוח בקיום מצותו של הקטן.