נדר בהודעת וואטצאפ

שאלה:

שלום, אתמול כתבתי בהודעה למישהו שאני נודרת שלא אדבר איתו שבוע ולא אראה אותו שבוע.. לא אמרתי את זה בדיבור , האם אני צריכה לקיים את הנדר?

תשובה:

שלום רב

באופן זה יש חשש של נדר.

על נדר בכתיבה החמירו אחרונים שהוא נחשב כמו דיבור ממש, ראה שו”ת חתם סופר יו”ד רכז ושו”ת נודע ביהודה קמא יו”ד סו.

אינני יודע למען ה' איך אנשים מרשים לעצמם להקל ראש בנדרים?! אם חלילה לא מקיימים את הנדר אמרו חכמים: בעוון נדרים בנים קטנים מתים, רחמנא ליצלן.

בשורות טובות.