שכן שעולה הגג ביתו וגורם היזק ראייה לשכן שמעליו

שאלה:

ב"ה

שלום וברכה,

השאלה היא בבנייה מגורים בביתר עילית דייר בקומה 3 בנתה במרפסת שלה חדר שינה ויש לה צורך מידי כמה חודשים לנקות ולטפל את גג החדר , כדי שלא ינזל בה מים ומתי שהוא עולה על גג החדר הוא נמצא הגובה חלונות מטבחים וחדרים של דירות בקומה 4 ,
וקיימת מכך הייזק ראיה לדירות בקומה 4 ,

השאלות הם:
1), האם מותר לו לעלות עליהם ?
2), ואם כן מותר לו לעלות האם הוא חייב להודיע לדיירים בקומה 4 ?
3), ואם אסור וחייב להודיע מה עושים אם לא מקשיב שלא לעלות בלי להודיע ?

תודה רבה ולהשמע
מרדכי

תשובה:

שלום וברכה,

הלכות רבות נשנו כיצד למנוע היזק ראייה. ולכן אסור לבנות כותל מול חלון חברו אלא אם מגביה או מנמיך את הכותל באופן שלא יוכל לעמוד על כותל ולראות לתוך בית חברו. וכמו כן אסור לפתוח חלון נוסף לחצר כדי שלא ירבה בהיזק ראייה. ועוד כהנה רבות. וכמו כן אסור לשכן לעלות על החדר כאשר הדבר גורם להיזק ראייה. אך מאחר ואין צורך לעלות לגג בצורה תמידית אלא בהפלגת זמן שצריך לערוך תיקונים או ניקיון על הגג, די לנו שנחייב את השכן מקומה 3 שיודיע לשכן שמעליו שעולה על הגג, ובכך יוכל להימנע העליון מהיזק ראייה.

חודש טוב.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קנד סעיפים כא – בכ.