יש באפשרותי להוציא בהערמה דמי נסיעות שהמעביד מסרב לשלם לי

שאלה:

אני עובד בעבודה מסיוימת אבל כשאני קבלתי את המשכורת בסוף החודש ראיתי שזה ללא תשלום נסיעות כחוק ושאלתי אותו הוא אמר לי שהוא לא נותן, השאלה האם מותר לי להוציא את תשלום לנסיעות באופן שונה?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לאדם להוציא את חובותיו על ידי אופנים שונים. אלא שצריך שהחוב יהיה ברור ויוכל להוכיח בבית דין שהחוב אכן קיים. ולכן יש לברר מדוע המעביד מסרב לשלם דמי נסיעות, האם יש תוקף הלכתי לסירובו, או לא. והאם היה תנאי או מנהג המקום שלא משלמים דמי נסיעות. ולכן אין למהר ולהוציא כספים אלא אם כן החוב ברור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן ד בגדרי הדין של עביד איניש דינא לנפשיה.