מעמדו של כהן שנולד לאחר גירושי הוריו

שאלה:

האם ילד שנולד כהן אחרי גירושי הוריו חייב בהלכות כהן?

תשובה:

שלום רב,

הילד הזה נחשב לחלל ואינו כהן. כלומר, מותר לו להתחתן עם גרושה או גיורת. ומותר לו להינכס לבית הקברות וכד', ובעתיד כאשר תבוא הגאולה אינו עובד בבית המקדש ואינו אוכל תרומה כשאר הכהנים.

חללות אינה 100% ישראל. אלא זה פסול כהונה. ולכן, בנותיו של החלל אסורות להינשא לכהנים. וכך גם נכדותיו עד סוף הדורות כל עוד הן מגיעות מבנו, נכדו, וכד'. כלומר, בנו גם הוא חלל, בן הבן גם הוא חלל, ובנותיהם אסורות להינשא לכהנים. לאחר שבתו תינשא לישראל, ילדיהם נחשבים לישראלים גמורים ויכולים להינשא למי שיחפצו.

כל זה באופן שהוא נולד להוריו לאחר הגירושין. כלומר, אמו נכנסה להיריון מאביו הכהן לאחר גירושיה. אבל אם היא נכנסה להיריון לפני הגירושין והוא רק נולד לאחר מכן, ברור שהוא כהן רגיל לכל דבר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כתבת שהוא נולד לאחר הגירושין?!
    לא משנה, אם הוא נולד לפני הגירושין או לאחר הגירושין אבל ההיריון נוצר מבעלך הכהן לפני הגירושין, הבן הזה הוא כהן לכל דבר ועניין.
    רוב נחת!