התרת נדרים – בושה לפרט את הנדר

שאלה:

הנה מעודי ילד [קצת לפני הבר מצוה] נהגתי ללכת למקוה בערש"ק
אולם דא עקא שמכח חמימות הנעורים הרי שיצרי תוקפני וכשהנני מגיע בערש"ק הרי אני קרוב לקישוי והוז"ל, ולכך ברצוני לעשות התרת נדרים למנהג זה עד אשר יערו עלי רוח טהרה ממרום, אך קושי עומד בפני, בהיות והמתיר צריך לפרט הנדר וסיבת ההיתר, ולזה אינני מסוגל,
אבקש עצה מכבודכם,
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

העצה היא ללכת לפני רב שכלל לא מכיר אותך ולא ראית פניו מעולם, בשכונה מרוחקת וכדומה, אתה גם לא חייב להזדהות לפניו, כמו כן לא צריך שכל המתירים ידעו את הפתח, די בכך שאחד מהם יודע.

בהצלחה ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היות ובעיקרון מצד הדין לא צריך לפרט את הנדר, אלא שחוששים שמא נדר נדרי מצוה, א"כ הי' ראוי שאם הרב פסק למתיר בינו לבין עצמו שמותר לו לקבל היתר, אזי יוכל להתיר בפני ג' הדיוטות – אפי' אם הרב לא נמצא שם, וא"כ אולי יועיל הרבנים מאתר דין לפסוק לי היתר לנהוג כך בפני ג' הדיוטות ולא לפרט הנדר בפניהם כלל.
    תודה רבה