עובד שסיים עבודתו ורוצה ללמוד בזמן העבודה

שאלה:

אני עובד משגיח כשרות בבסיס קטן שיש בו כ80 חיילים בזמני הפנוי אני יושב ולומד תורה. האם בזמן זה שאני יושב ולומד נחשב לגזל.? מיצד אחד סיימתי את עבודתי ומישום שהבסיס קטן אין הרבה מה לעשות. אך מיצד שני תמיד לכאורה יכולה להיות עליי תביעה שתמיד יש מה לעשות .

תשובה:

שלום וברכה, אם סיימת את העבודה ואין לך תפקיד נוסף מותר לך ללמוד. ואין סיבה שתתבטל סתם. אם מוטל עליך תפקידים נוספים, אסור לך ללמוד על חשבון התפקידים הנוספים. כתבת שתמיד יש מה לעשות, אם אכן הם תפקידים נוספים שאתה צריך לעשות אסור ללמוד על חשבון העבודה. אבל אם סיימת את תפקידך, מותר.