תפילין שלקחתי מחבר בלי הודעה מראש

שאלה:

שלום רב, לפני מספר שנים קיבלתי ממכר תפילין אשר היו שייכים לחבר שלו שישב באותו זמן בכלא ולכן לא השתמש בהם. אני כבר לא חי באותה המדינה וכבר לא בקשר עם אותו מכר וגם אין לי שום דרך להשיג אותו. את התפילין לקחתי איתי כאשר עזבתי. השאלה שלי האם התפילין האלה נלקחו בגזל חס ושלום? האם אני יכול להשתמש בהם ? האם זה לא חטא ? תודה רבה מראש מתן

תשובה:

שלום וברכה,

התפילין שייכות לבעליו, ואסור לך להשתמש בהם עד שתודיע לבעליו ותשלם לו על התפילין.

כמו כן אסור לברך עליהם עד שתודיע לבעלים, ככל מצווה שאם גזל אסור לו לברך על הגזל. ועל כן אתה צריך לעשות מאמץ לאתר את בעלי התפילין.

בהצלחה.