לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סבון קצף לפנים בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב.
רציתי לשאול האם מותר להשתמש בסבון קצף לפנים בשבת?
כן צריך לשפשף את זה על הפנים אבל אני רוצה לדעת אם הדבר מותר.
אשמח לתשובה!

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בסבון נוזלי, דעת רוב הפוסקים וכן המנהג שאין בכך בעיה בשבת, כיון שאין ביצירת הקצף שאינו דבר עמיד משום נולד, וכן אין בכך בעיה של ממרח כיון שזה דבר נוזלי, וכן המנהג, [אולם דעת האגרות משה להחמיר בזה].

מקורות:

שו”ת שאלי ציון (תנינא א-ב, סי’ ט, שכן הורה הגרצ”פ פרנק), שמירת שבת כהלכתה (פי”ב ס”ז וסכ”א ובהערות שם, שכן דעת הקצות השלחן והגרש”ז אויערבאך), שו”ת פאת שדך (להגרש”ד מונק, ח”ב סי’ פז אות ד), ארחות שבת פי”ג סט”ז, ופי”ז סכ”ז ובהערות שם, (שכן דעת הגרי”ש אלישיב) מבית לוי (קובץ ו תשרי תשנ”ה עמ’ מד שכן דעת הגר”ש וואזנר) שו”ת רבבות אפרים (ח”ח סי’ קנד, שכן המנהג אם כי דעתו להחמיר כדעת רבו האגרות משה).