לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

המתנה אחרי אכילת בצל בשרי

שאלה:

שלום,

שאלתי היא, אדם חתך בצלים בסכין בשרי (בן יומו או בשאינו בן יומו) ולאחר מכן אכל הבצל בסלט. אם האדם נחשב משום זה בשרי ואינו יכול לאכול חלב לאחר מזה כשש שעות.

כל טוב ותודה מראש.

תשובה:

שלום רב

אין צורך להמתין שש שעות.

מקורות:

ראה הגה’ רבי עקיבא איגר לשו”ע יו”ד סי’ פט, ובדרכי תשובה שם ס”ק מב, ובקיצור שו”ע פויפר עמ’ פד בשם הגרי”ש אלישיב. אולם, בפרי מגדים או”ח סי’ תצד א”א ס”ק ו מביא שיש שהחמירו בדבר חריף הנעשה חלבי שלא לאוכלו עד לאחר 6 שעות מהבשר. המחמיר כדעה זו תבוא עליו הברכה אף שהעיקר להלכה שאין צורך בהמתנה כלל.