גדר שיחה בטילה בבית הכנסת

שאלה:

שלום רב לכבוד הרבנים
רציתי בבקשה לדעת מהי הגדרה לשיחה בטילה בבית הכנסת ובית המדרש האם לדוגמא מותר לשאול איך היה החופש או איך הולך בישיבה וכדומה
והאם קים הבדל בין ספרדים לאשכנזים
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בשאלות נימוס או דיבורים לצורך נהגו להקל היום, משום שסומכים על כך שבתי הכנסת בזמנינו בנויים על תנאי זה שניתן יהיה לשוחח שם ולאכול שם מעט, אמנם בעקרון תנאי מועיל רק בבתי כנסיות בחו"ל, לגבי בתי כנסיות בארץ לכאורה יש להקל רק בבית כנסת פרטי שנעשה על תנאי שכלל לא יכול לחול שם קדושת בית הכנסת, לכן צ"ע עלך מה סומכים היום שכן מדברים מעט.

ראה בענין זה פסקי תשובות סי' קנא אות ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה לכבוד הרבנים
    אך לכאורה גם בחו"ל לפי המחבר בימן קנא סעיף יא כל התנאי מועיל רק בחורבנו ולא בבינו ואותה קולא שכתבתם מסתמכת על דעת הרמב"ן שהבו,ע לא פסק כמותו וא"כ חוזרת השאלה האם לספרדים יהיה מותר?