מכירת חפץ לאדם חילוני שבהכרח יחלל שבת בלקיחתו

שאלה:

בסד
שלום רב
ברצוני למכור פריט כלשהו שנמצא בביתי. אני גרה בצפון הארץ . הלקוח גר בבאר שבע כ 3 שעות נסיעה בערך. הלקוח מבקש להגיע בסביבות השעה 14:30 ביום שישי על מנת לקנות את הפריט.
הלקוח אינו שומר שבת . האם אני צריכה להיות מעורבת שהחלטה שלו ? כלומר העובדה שהוא בוחר להגיע לקנות בשעה כזאת ולחזור לביתו אחר כך צריכה להדאיג אותי ? ואם הלקוח מגיע בבוקר לקנות ואחר כך נוסע לקרוביו בצפון וחוזר כבר בשבת הבייתה ?
כלומר השאלה היא האם אני אחראית מה יעשה אדם שבכל מקרה לא שומר שבת ורוצה להגיע לביתי כ שעתיים לפני זמן הדלקת נרות ?
הדבר דומה למכירת מכשיר חשמל ליהודי שאינו שומר מצוות , כלומר אם מכרתי לו מכשיר חשמלי אני צריכה לחשוש שהוא ישתמש במכשיר זה בשבת ?
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אין טעם לאפשר לו לבוא שעתיים לפני שבת לקחת את אותו פריט כאשר בהכרח בגלל זה הוא יחלל שבת, זה לא דומה למכירת מוצר לאדם חילוני כאשר אין הכרח במישרין שיעשה בו מלאכה בשבת, גם אם אנחנו יודעים שמן הסתם כך יהיה, כאן אין אפשרות אחרת כלל. אם בא בבוקר והוא בוחר לעשות אחר כך טיול בצפון זה כבר לא באחריותך.