מניעת היריון בשיטת הימים הבטוחים

שאלה:

שלום רב, אפשר בבקשה לקבל טלפון של רב לקבל אישור מניעת היריון?
ושאלה שלי: אם אישה לא מחויבת במצות פרו ורבו וכי אם אין לה יכולת נפשית לעוד ילדים כרגע, למה צריך לקבל היתר מרב ? יש לי חברה שביקשה היתר והרב לא הסכים אלא אמר לה ללכת על שיטת ימים הבטוחים… ובגלל זה היא הגיעה למצב של ריחוק וכמעט גירושין מבעלה…

תשובה:

שלום רב,

אתם יכולים להתקשר – 058-4483560 אבל אפשר גם דרך האתר.

למען האמת את דברי הרב אני ממש לא מבין. אם עדיין לא קיימו פרו ורבו (בן ובת) מבואר בשו"ע אבה"ע סי' עו שחייב לדאוג שיהיו לו ילדים ולקיים כל עונה. כך שלפספס בכוונה תחילה את הימים ימי הביוץ זה בניגוד להלכה. ואם יש סיבה כלשהי שהיתר למניעת היריון, אז אפשר להשתמש בשאר האמצעים למניעה ולמה צריך דווקא באופן הנ"ל?!

אם כבר קיימו פריה ורביה, זה ודאי הרבה יותר קל וניתן להשתמש בשאר האמצעים ולאו דווקא באופציה הזו.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אז אפשר למנוע? אני אחרי לידה שלישית שנה אחרי שנה כבר אין לי כוחות… מאמינה שהחשק לעוד ילד יצוץ אחרי תקופה מסוימת….
    והבנתי שיש גלולות שאסור לקחת כי זה בעצם קוטל את הזרע… אם הבנתי נכון ממה שקראתי פה ובעוד מקומות.
    אלו גלולות מותרות? יסמין למשל?

  2. לא הבנתי על מה יצא הקצף. ההבדל בין בן ובת לשנים או בנות בלבד, זה האם מצוות פריה ורביה קויימה או לא. בין אם יש לזה היגיון ובין אם לאו, כללי המצוות אינם ניתנים לשיפוט היגיון אנושי.
    נכון, ישנם גם התרים למניעת היריון גם כאשר עדיין לא קיימו פריה ורביה. אבל זה בדיוק מה שכתבנו, אם יש סיטואציה של היתר אפשר בכל האמצעים המקובלים, ואם אין, לא ברור כיצד המצב הזה של פיספוס בכוונה תחילה תואמת כל כללי ההלכה.