נדרים

שאלה:

צהריים טובים
קרא לי שבוע שעבר נס שהתפללתי אליו הרבה זמן וגרם לי לאושר עילאי באותו רגע (אדם שמאוד רציתי קשר איתו שלח לי הודעה) באותו רגע מרוב אושר נדרתי נדר שכל השבוע אברך כל יום ברכות השחר בבוקר ובערב אגיד תיקון הכללי וקריאת שמע על המיטה.
בשלושה ימים הראשונים אכן קיימתי את הנדר אבל אז בשאר הימים שכחתי מזה וגם אם לא שכחתי הייתי עצבנית שנס הזה קרה רק לאותו יום ולא חזר יותר
אני מפחדת שהנדר שלא קיימתי גורם לאושר הזה לא לחזור וגם שיש עלי נדר שלא קיימתי
איך עלי להתיר את הנדר?

תשובה:

למעשה מה שאירע הוא דבר חמור מאוד, נדרת ולא קיימת! וזו עבירה חמורה וחבל. לכן להבא לעולם אין לנדור! התרת נדרים כבר לא תעזור כאן.

יש לזכור שאשה חייבת לומר כל יום ברכות השחר כמו האיש.

כמו כן קשר יש לקיים רק לפי גדרי התורה הקדושה.

בשורות טובות.