הוצאת מזוזות לצורך בדיקה

שאלה:

שלום וברכה

ברצוני לבדוק את מזוזות הבית, כולל הכניסה לבית, וכן את של חדר המדרגות בבניין.
מה הדרך הנכונה לעשות זאת?
האם להוציא את כל המזוזות ולשלוח לבדיקה? או לחלק את זה לכמה פעמים?
אפשר להשאיר את הבניין בלי מזוזה? את הכניסה לדירה?

והאם בכל פעם שבודקים ומחזירים מזוזה יש לברך?

והאם יש להקפיד להחזיר כל מזוזה דווקא למקום שהיתה? ומדוע?
וא"כ, איך מסמנים? לשים מדבקה או שאפשר לכתוב מאחורה עם עפרון?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הדרך הנכונה היא לתאם עם מגיב מוסמך על זמן שהוא פנוי, כך שמיד לאחר שאתה מסיר את המזוזות הוא מתחיל לבדוק, והם לא ישארו ללא זמן ללא מזוזה, כך גם לא יהיה צורך בברכה נוספת, מה שאין כן אם המזוזות יחזרו רק למחרת, שיש לברך שוב. כמו כן, יש להקפיד שכל מזוזה תחזור לאותו הפתח אחרת רבים סוברים שיש לברך שוב, לכן תסמן טוב על כל מזוזה במדבקה שניתן להסירה בנקל, מאיזה פתח זה בא. לא כדאי לכתוב מאחור בעפרון, ואם כותבים ראוי למחוק.

אפשר לקחת הכל יחד.

בהצלחה