חבילת שקיות תה שהונחה תחת המיטה

שאלה:

הונחה תחת המיטה חבילה של שקיות תה חדש וישנו עליה, האם גם זה בכלל החשש שלא להניח אוכלין תחת המיטה, או כיון שאינו נאכל בפ"ע, מותר.

תשובה:

שלום וברכה

בס' מילי דחסידותא סי' תנח כתב שמאכל שמחוסר עדיין בישול דינו קל יותר לענין זה, וכ"כ בהגה' אמרי שאול על ס' מעשה רב אות צה, וע"ע ערוך השלחן סי' קטז סעי' יא שנראה גם כן שמיקל בזה. ולכן, כיון שבלאו הכי יש מקילים בכל האיסור הזה, נראה שיש להקל בדיעבד לשתות את התה הזה אלא שלכתחילה לא כדאי לאחסנו שם.

יום נעים.