ברכת "להכניסו לבריתו של א"א" – לאשה רווקה שילדה מהפריה של תרומת זרע

שאלה:

ברכת "להכניסו לבריתו של א"א" – לאשה רווקה שילדה מהפריה של תרומת זרע

מה דין והנוהג הברכה במקרה הנ"ל – לבחורה אשכנזיה ?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה כיון שהוא יהודי לכל דבר אני לא רואה סיבה למה לא לברך ברכה זו, ויברך אותה הסנדק, כמבואר ברמ"א בתחילת סי' רסה לגבי מי שאין לו אב.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מצד עצם הברכה היא לא שונה מהסנדק, יש כאן שני נושאים אחרים: א. באופן כללי אין לסטות ממנהגים, ואם נהגו שהסנדק מברך וכך הובא כבר ברמ"א אין לשנות. ב. מצד צניעות. בשני ענינים אלו הכל לפי הענין, ולכם כרב ותיק ומנוסה הסמכות להחליט כראות עיניכם עד כמה ניתן לדרוש ממנה ומה יגרום לכעס ומריבה או בעיות דומות, אבל ככלל ודאי תמיד טוב לקיים דברים כפי שנהגו ישראל מדור דור.