סידור ספרי קודש וגניזת קלטות

שאלה:

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול 2 שאלות:

1. ירשתי מסבא שלי זצ"ל הרבה מאד ספרי קודש. לצערי אין לי כרגע מקום והם מונחים בארגזים על המרפסת. הארגזים מכילים גמרות, משניות, רמבם, חומשים שונים, פרושים על הגמרא ועוד ועוד ספרית קודש גדולה. השאלה: הנחתי את הארגזים אחד על השני ללא קשר לתכולה שלהם. לא היתה לי אפשרות לבדוק מה מכיל כל ארגז. ולכן אולי ארגז גמרות יהיה על ארגז חומשים וכו. האם זה מותר? הארגזים שוקלים עשרות קילו ואין לי אפשרות להרים כל אחד ולבדוק. האם זה בסדר??

2. לאבא שלי שיחיה יש שקית של אלפי קלטות של שיעורי תורה המיועדים לטייפ. כבר אין לנו איך לשמוע . האם צריך לשים את כל האלפי קלטות בגניזה או מותר לזרוק.

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

כיון שאין לך אפשרות לבדוק תשאירי בינתיים כך, בהמשך כאשר תעשי מיון תסדרי כמו שצריך.

קלטות ודיסקים מותר לזורקם לפח ואין צריך לגונזם.

מקורות:

ראה גנזי הקודש פרק ז’ סעיף כ”ג מדברי פוסקי זמנינו, שכיון שלא מדובר בדבר כתוב הניכר על הדיסק או הקלטת אלא באותות מסוימים, אין צורך לגונזם.

הצטרף לדיון

תגובה 1