נתינת מים על נייר קינוח בשבת – סוחט

שאלה:

בסד שלום רב
הנני רוצה לשאול לגבי שימוש בנייר בשבת לקינוחו אחרי שירותים גדולים , סליחה מראש על השאלה חח , האם אפשר להרטיב את הנייר במים או ברוק עקב טחורים ודימום ושאר
אי נוחות ובעיות רפואיות ואסתטיות בפי הטבעת ובעור סביב
והאם קינוח האף והישבן עם נייר שמהלתי במים או רוק מותר
בשבת ומה לגבי דם שערות ושאר הפרשות שיוצאות עקב
הקינוח גם בלי מים ורוק ובעדינות וזהירות יתרה האם כל
אלו מותרים בשבת וכיצד ?
תודה רבה מראש ואשריכם על זיכוי הרבים ה יגמול לכם
בלי די אכיר

תשובה:

שלום וברכה

לא ניתן להרטיב את הנייר במים או ברוק משום איסור סחיטה, אבל כן ניתן לרחוץ את אותו המקום במים עם היד או בידן טוש וכדומה, ואחר כך לנגב בנייר קינוח. אין איסור בכך שיש דם על הנייר, יש להזהר שלא לקנח מידי בחוזקה באופן שפסיק רישא שיתלוש שיער.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כאשר אתה משתמש במגבון, אתה מעוניין לסחוט את המגבון כדי להרטיב את הגוף וכך יתנקה היטב. כאשר הגוף רטוב והמגבון יבש, אין לך ענין בסחיטתו אלא להיפך, בניגוב המים מהגוף.