כלאיים בעציץ בתוך הבית

שאלה:

בס"ד,
האם יש כלאיים בעציץ שבו חסה ותרד ?

תשובה:

שלום רב

אסור לזרוע כלאיים אפילו בעציץ שאינו נקוב, ואפילו הוא בתוך הבית.

בין הירקות השונים – טפח ומחצה – 15 ס”מ ויש אומרים 29 ס”מ.

המרחקים הם בין הגבעולים, ולא מפריע שהענפים מתקרבים.

מקורות:

רמב”ם כלאים פ”א הל’ ב, וחזון איש שביעית סי’ כו ס”ק ד. על המרחקים: ראה חזון איש כלאים סי’ ז ס”ק כה שנראה שמספיק 15 ס”מ, והדעה החולקת הובאה בשיעורי המצוות של בעל הקהילות יעקב, על כך שגם כאשר הם בעציץ אחד מספיקים המרחקים הנ”ל, ראה דרך אמונה כלאים פרק ד ציון ההלכה אות מח, והוא לענין ירקות בדוקא כמו במקרה שלך. על כך שמה שצמח בכלאים אסור באכילה, ראה רמב”ם כלאים פ”א הלכה ז.