החלפת שמות – הוקוס פוקוס

שאלה:

שלום רב!
שמי ===. כשנולדתי הורי רצו לקרוא לי === והאחים שלי אמרו שזה שם מכוער. אז הורי החליטו לקרוא לי ===. אני עוברת הרבה טלטלות של הנפש בעולם הזה. לפני 8 שנים בערך רב מקובל אחד אמר לי שכל הצרות שלי הם בגלל השם === ושאני יוריד אותו… (אותו רב נתפס עובר עבירות אח"כ.. לא יודעת אם זה רלוונטי…) בכל אופן. אני חושבת שהוא צודק. אבל אין לי בהירות. ניסיתי תקופה להחליף ללאה ולא הרגשתי נעים שככה קוראים לי. אבל באמת אני מרגישה שהשם האמיתי שלי זה ===. ובנעמי יש משהו חיצוני לגמרי.. זה דורש ממני הרבה אומץ להוריד את השם ===. ובעיקר שלמות פנימית חזקה כדי שלא אתחרט אח"כ. כי זה הכי מטלטל… אשמח לקבל עצה ודעת נכונה. תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

הצטערתי לקרוא על הקשיים שלך, אבל אין לזה שום קשר לשם, יש לך שם מצויין עם מקורות טובים.

לגבי הרב ההוא, כנראה חלק מהעבירות שלו זה שקר… עושה עצמו כאילו הוא נביא שיודע לכוון לפי השמות מה המזל של האדם… הבלים!

אין שום טעם להאשים את השם שלנו בקשיים שלנו, אדם בא לעולם עם נסיונות כדי שיתגבר עליהם ויעמול וכו', לא בשביל שיחליף שמות ויעשה הוקוס פוקוס… את צריכה למצוא דרך לטפל בעצמך אצל אנשי מקצוע טיפול רגשי וכדומה, ובמקביל למצוא את מקומך בחיים, ועם הרבה תפילות והשתדלות ה' הטוב ישלח לך את ישועתו בקרוב.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

תגובה 1