צילום ליקוי ירח

שאלה:

אתמול היה ליקוי ירח, עפ״י ההלכה מותר לצלם את הליקוי, או את הירח או השמש? או שמא אסור עפ״י הכתוב ( פרשת יתרו פרק כ׳ פס׳ כ׳) לא תעשון אתי?

תשובה:

שלום וברכה

כארש זה נעשה לצורך לימוד הלכה וכדומה מותר, אבל סתם צילום להנאה יש לאסור.

מקורות:

בשו”ת שבט הלוי חלק ז סימן קלד דן בזה, ומסקנת דבריו כך, שהואיל והש”ך בסי' קלא התיר לצייר בשביל להתלמד, גם אם ניתן להסביר את הדברים ללא ציור זה הוא נקרא להתלמד. כמו כן הסתפק שם אם צילום על ידי מצלמה נחשב עשייה של ממש או שהדבר נעשה מאליו ואין כאן אלא שהייה בעלמא, וראה שו”ת אבני ישפה יו”ד סי’ קנא שאוסר זאת.