שימוש ביין שהגיע תוך חילול שבת / הזמנת מחלל שבת לסעודה בשבת

שאלה:

שלום,
ביום שישי הזמנו אלינו זוג חברים לקידוש וארוחת שישי. הם הגיעו עם יין לקידוש אבל נסעו עם זה בשבת ולכן לא השתמשנו ביין.
האם מותר להשתמש ביין שנסע בשבת, ביום חול?

תשובה:

שלום וברכה

ביום חול אחרי שעובר הזמן שניתן היה להביאו לאחר השבת – מותר להשתמש.

להבא אין להזמין בשום אופן אנשים שיבואו עם רכב בשבת, שהרי באופן זה אתם מכשילים אותם בחילול שבת.

מקורות:

מקורות בהרחבה ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל לא עצם ההזמנה של האורחים אלינו, גרמה להם לנסוע בשבת. הם לא דתיים מלכתחילה ורצינו מאוד להכיר להם את העולם של הדת והיופי שביהדות. ואכן נהנו מאוד כשנחשפו לקידוש ולשירים והאוירה. האם זה לא חשוב גם למשוך חילונים ליהדות? הם גרים ביישוב ליד ולכן לא יכלו להגיע ברגל ונאלצו לנסוע. יש לציין שמאוד כיבדו את הבית ונכנסו ללא פלאפון וחפצים מוקצים.

  2. בודאי יש להמנע, ההזמנה גרמה להם נסיעה ספציפית זו, בלי הנסיעה היו עושים אולי דברים אחרים, אבל לא את הנסיעה הזו. מאוד חשוב להכיר להם יהדות, אבל אין טעם לחייב אותם באיסורי שבת בשביל זה…