שימוש בפרוטקציה במשרד ממשלתי – המשך

שאלה:

לשם הבהרת המקרה,
לא נראה שיש הבדל עקרוני ביננו לבין אחרים, פשוט יש אליהם הרבה פניות והם כנראה מחליטים (לפעמים) לפי שיקולים כאלו…אולי ניתן לתת ל"פרוטקציה" הזו איזה צידוק ענייני, שהמכר מעיד שהוא מכיר אותנו כאנשים מהוגנים…

תשובה:

שלום וברכה,

כפי שהבאנו בתשובה הקודמת, שהאיסור שוחד פירושו שאסור לדיין או לפרנס הממונה על הציבור לתת עדיפות בגלל טובת הנאה אישית. אבל הלקוחות שנדחפים כל אחד מנסה בצורה שלו, והאחראי לא שופט בגלל טובה אישית שלו, אלא הלקוחות נדחפים באמצעים שונים או בהמלצות שונות – ועל כן אין מניעה בכך. אבל אם האחראי מעדיף את החבר של החבר משום שהוא יגמול עבורו חסד במקרה כזה יהיה אסור.

בהצלחה.