מעקה בין שתי חצרות בעלי מפלס שונה

שאלה:

שלום כבוד הרב.

שאלה בנושא חיוב עשיית מעקה, ונשמרתם וכו'.

בין שני חצרות בתים יש הפרש גובה של כמה מטרים.

האם לחצר הגבוהה יש חיוב לבנות חומה/מעקה?

אם כן, האם מספיק לשים מכשול, כגון אדנית (עם עשבים/פרחים גבוהים) , או שחובה לבנות גדר?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שיש שם אנשים ויש בכך סכנה, ודאי חובה לעשות מעקה עשרה טפחים, אדנית שאין גובהה עשרה טפחים – לא תועיל.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה.
    זאת אומרת, שאע"פ שמדובר בחצר פרטית, ולא בגג או רשות הרבים וכו', עדיין יש מצוות מעקה? בברכה?
    והצמחים (פרחים או עשבים ללא גזע) לא מצטרפים ל 10 טפחים?
    תודה רבה שוב

  2. מחד גיסא, המקום אינו מיועד להליכה.
    מאידך גיסא, יש מטר וחצי בלי מעקה כלל (מצד ימין של ארבע הקרשים החומים),
    והנפילה היא לתוך הפרגולה של השכן התחתון.
    תודה