יצא באמצע סעודת פת – יחזור או ימשיך לאכול במקום אחר

שאלה:

שלום
אם אכלתי המוציא ויצאתי החוצה, ובאמצע הדרך נזכרתי שלא ברכתי, לכאורה אני אמורה לחזור גם בטורח גדול, אבל אם אני יכולה להמשיך לאכול המוציא במקום המיועד שאליו אני הולכת, אפשר להמשיך ללכת? או שעדיף לחזור?
ואם יצאתי וחזרתי למקום הקודם כדי לברך, אך אז נזכרתי שאפשר גם להמשיך במקום השני לאכול ולברך, כי ממילא כבר יצאתי ועברתי עבירה, צריך דווקא להשאר לברך במקום הקודם, (נניח שאני ממהרת למקום השני) או שאפשר לצאת למקום השני?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

נראה שלכתחילה ודאי עדיף לחזור, אבל במקום טורח גדול יש להקל, וכפי שהתירו לצאת לכתחילה לצורך מצוה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' קעח ס"ק לג, שלכתחילה אין לצאת על דעת לאכול במקום אחר, ומממילא פשוט שקיימת החובה לחזור.