זימון עם אדם שכבר זימן באמצע אכילתו

שאלה:

שלום רב
האם אפשר להצטרף לזימון לברכת המזון יותר מפעם אחת ?
הצטרפתי לשולחן עם 2 אנשים לאכילה ובקשו ממני להצטרף לזימון
שניהם ברכת המזון ואני המשכתי בסעודה . לאחר מכן באו שני אנשים
לסעודה סיימו לאכול ובקשו ממני להצטרף לזימון
האם מותר לי להצטרף עוד פעם לזימון ?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

שלושה שאכלו יחד, והלך אחד מהן וזימן עם חבורה אחרת, אין יכולים לצרפו עוד לשני הנשארים {שהרי כבר יצא זה ידי זימון, ובשנים הא ליכא חובת זימון} ויש אומרים aעל כל פנים יכולים לצרף עמהם אחד מן השוק {ובצירופו יתחייבו בזימון כמו בכל שלושה שאכלו כאחד, אבל לא את אותו אדם שכבר זימן} ויש אומרים שאין יכולין לצרף עמהן אפילו אחר {כיון שכבר פרח מהם לגמרי הזימון, ומה יועיל האחר אם אין להם חובת זימון כלל}, ויש להקל לצרף אחר (חיי אדם כלל מח סעי' ד, ברכת ישראל סי' ג ח"ג סעי' ז).