לא ילבש בילד בתחפושת

שאלה:

שלום וברכה,
האם מותר לילד כבן 10 להלביש לתחפושת לפורים (של לוכד נחשים) טבעת ושרשרת?
בתודה ובברכה

תשובה:

שלום רב

הפוסקים נחלקו אם יש איסור לא ילבש כאשר מדובר רק בתחפושת, ויש שהקלו כאשר זה רק בגד אחד ולא לבוש מלא, המיקל להתחפש לאשה אין למחות בידו אבל הנזהר בכך תבוא עליו הברכה. במקרה שלכם שהטבעת והשרשרת אינן בהכרח באים לסמל אשה, אדרבה אני מבין שזה בא לסמל שרשרת גברית, יש להקל יותר.

מקורות:

שו”ע או”ח סי’ תרצו סעיף ח, ומשנ”ב סק”ל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בחברת הסינון שלי לא רואים את התשובה… הכל אקסים…
    אולם לפי המקורות שציינתם אני מבין, שדעת הרמ"א נוטה להתיר, וכן משמעות המשנ"ב – באופן שרק מלבוש אחד הוא של אשה. אולם ע"פ קבלה יש להחמיר בכל גווני.
    האם אני צודק?
    בברכת התורה

  2. לגבי האיסור ע"פ קבלה,
    כיון שהנידון אצלי הוא לגבי טבעת ושרשת דייקא, אני חושב שאולי כיון שבזמנינו המנהג אצל אנשים מסוימים (אפילו שתו"מ) שלובשים טבעת (נישואין וכדו') ואפילו שרשרת… אולי יש מקום לומר שאין זה כ"כ חמור, ואין זה בכלל האיסור של 'לא ילבש'?