בדיקת זרע לאחר חצי שנת נישואין

שאלה:

שלום. שאל אותי מישהו לגבי בדיקת זרע מחמת שלא נכנסת אשתו להריון. אבל דא עקא שהם נשואים חצי שנה. השאחה אם יש היתר לזה ? וכיצד? מדובר שהאשה נבדקה.

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני אין איסור בבדיקת זרע משום שאין זה נחשב להוצאת זרע "לבטלה" שהרי יש לו ייעוד ברור – בדיקת פוריות. יחד עם זה ההמלצה היא להמתין שנתיים ורק אח"כ להתחיל בטיפולי פוריות. חצי שנה זה ודאי לא פרק זמן שמצדיק את הבדיקה.