מקום פיאות הראש

שאלה:

שלום, רציתי לשאול עד היכן צריך להשאיר את הפאות. 1. תחילת התנוך, סוף התנוך. 3. תחילת הפירוד של התנוך מהלחי (ומה יהיה הדין במידה והתנוך שלי מחובר). תודה

תשובה:

שלום וברכה

מקום הפיאות אינו קשור כלל לתנוך, הוא קשור למקום העצם שמחברת את הלסת עם הגולגולת, זה בערך כנגד נקב האוזן, וכדאי להרחיק מעט למטה משם.

ראה כאן בהרחבה מאמרו של נכדו רבי עובדיה יוסף טולידאנו שליט”א מרבני בית ההוראה.