לתרומות לחץ כאן

בישול עכו"ם בעירוי מכלי ראשון ובכלי שני

שאלה:

האם חל איסור בישול עכו"ם על ידי עירוי מים חמים מכלי ראשון או שני, בעת הכנת פירה מאבקת שביבי תפוחי אדמה, מנה חמה של מרק או ספגטי, פודינג וג'לי?

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת מהרש"ם ח"ג סי' רצו התיר בישולי עכו"ם על ייד עירוי, משום שעירוי מבשל רק כדי קליפה וכדי קליפה אינה חתיכה הראויה להתכבד, ומשום שעירוי אינו מבשל יותר ממאכל בן דרוסאי שגם זה אינו בישול חשוב. אמנם דבריו שם אמורים לגבי דברים שאינם קלי הבישול, כפי שמבואר מנימוקיו, ויש לדון מה יסבור בקלי הבישול, אולם על כל פנים בכלי שני ודאי מותר, ואינו נחשב בישול גם לגבי קלי הבישול אלא בשבת, ראה בענין זה בהרחבה בשו"ת שרגא המאיר ח"ו סי' קסז אות ב, תשובות והנהגות ח"א סי' תלו, שבט הקהתי ח"ה סי' תלד, לדעתם כמו שכבוש מותר כך גם בישול בכלי שני ועיי"ש עוד נימוקים נוספים.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל