עליית לוי אחר ישראל

שאלה:

אני לוי ולפעמים מכבדים אותי לעלות רביעי או חמישי ועוד
רציתי לדעת אם יש איזושהי מניעה שלא אעלה אחרי ישראל כי הבנתי שלוי לא עולה אחרי ישראל.
אשמח לדעת באיזה מצבים לא אוכל לעלות ומדוע, תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אכן לוי לא עולה אחר ישראל, אף שיש מקהילות הספרדים שהקלו בזה כאשר מכריזים בקול רם יעמוד פלוני "אף על פי שהוא לוי". לענין להעלות לוי למנין הקרואים לאחר ישראל כשלא היה כהן בבית הכנסת, ראה משנה ברורה סי’ קלה ס”ק כד שנחלקו בכך אחרונים, הגר”א מתיר, ואליה רבה אוסר, ולהלכה הובא שם שהמנהג שאין הלוי עולה למנין הקרואים, אלא לאחרון או למפטיר בלבד, אפילו כשאין כהן בבית הכנסת.