החזיק חפץ בידו וחברו ניסה למשוך בכוח וניזוק החפץ

שאלה:

המדריך החרים לקבוצת בחורים מה שנקרא היום קריוקי או רמקול – בידורית, כיון שהפעילו אותה נגד ההוראות. בחורים ניסו למשוך לו את המכשיר מידיו הוא המשיך להחזיק והידית נשברה. א. האם המושכים הם המזיקים והם צריכים לשלם. ב. אם המדריך נחשב המזיק האם בנסיבות כאלו על הישיבה לשלם את הנזק.

תשובה:

שלום וברכה,

הישיבה ודאי לא  צריכה לשלם.הנידון האם המדריך חייב או הבחורים שמשכו. התשובה: המדריך חזיק ולא עשה פעולה, והבחורים ניסו למשוך מידיו, הבחורים הם נקראים המזיקים. ולא משנה אם למדריך יש זכות להחזיק או לא, הבחורים שביצעו את פעולת הנזק, הם המזיקים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה גמרא ב"ק דף כח ע"א גבי שור שעלה על שור חברו, שלמרות שלא נהג כדין, אם יכול לשמוט את שלו, ודחף את השור העליון חייב לשלם. כיון שיש לו לשמוט בנחת. וכמו כן בעבד שנכנס שאינו יוצא מבית האדון ודחפו האדון והוזק העבד, שחייב האדון, אא"כ מסרב לצאת, כמבואר בשו"ע חו"מ סימן תכא סעיף ו.