קניית סחורה ללא סיכום מחיר

שאלה:

קניתי סחורה מחבר, לפנייה הקניה דיברנו בטלפון על מחיר של 15 ליחידה, כשהגעתי הוא אמר שזו הייתה טעות והמחיר הוא 17 ליחידה. לאחר דיבורים על המחיר לקחתי את הסחורה (איני זוכר מי הראשון שפנה לשני בהצעה לקחת את הסחורה). כעת עברו כמה חודשים ומתברר שכל אחד מאיתנו הבין שהמחיר יהיה אחר במהלך המשא ומתן.
אני מדגיש שאנו רוצים לצאת גם ידי שמיים, והמוכר השאיר בידיו של הקונה את האפשרות לבחור מה המחיר שישלם והכל מקובל עליו, והקונה מצידו גם לא רוצה להיות גזלן ולשלם מחיר נמוך מדי.
האם לשלם את המחיר הגבוה, הנמוך, או באמצע?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם המוכר שינה לפני המקח את המחיר, ושמעת את דבריו ולקחת, הינך חייב לפי המחיר הגבוה.

אם אחר שהמוכר העלה את המחר נוצר בניכם ויכוח – לא היה סיכום סופי על עליית המחיר, אם הוא הגיע אליך והציע שתקנה, נחשב שהסכים למחיר שלך. ואם אתה באת אליו לקחת את הסחורה, נחשב שאתה הסכמת למחיר שלו.

אם יש ספק בדברים רצוי שתתפשרו על מחיר ביניים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רכא.