לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חשמל בשבת – דאורייתא או דרבנן?

שאלה:

לכבוד הרבנים מה פירוש רבי ומורי ולמי קוראים זאת ולדעת הרב עובדיה יוסף האם חשמל זה דאוריתא? תודה

תשובה:

שלום וברכה

את שאלתך הראשונה לא הבנתי, המילים מורי ורבי הם בעברית… כל אחד יקרא כך לפי הרגשתו למי שהוא רואה בו את מורו ורבו…

דעת הגר"ע יוסף שכל חשמל שאינו כרוך בחוט להט גוף חימום וכדומה, אין בו איסור תורה אלא איסור דרבנן, בשונה מדעת החזון איש והאגרות משה ועוד שסברו שיש בזה איסור תורה, לדעת החזון איש מצד בונה ומתקן כלי. כשיש חוט להט וכדומה לכל הדעות יש בזה איסור מבעיר דאורייתא.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. הספר לא לפני כרגע אבל אני מאמין שאם כתוב שם כך, הרי שההתייחסות היא לכלי שיש בו חוט להט או ניצוצות או גוף חימום וכיוצא באלו. תעיין שוב במה מדובר.

  2. לכבוד הרב ככה כתוב שם: אולם שעורכים הו בשבת סעודת חתן ונפסק החשמל מותר לומר לגוי להדליק החשמל בהתחשב עם סברת אחרונים שחשמל זה דרבנן ואף על פי שאין הלכה כן

  3. צריך לבדוק בפנים אם התכוין לזה או לאיזה פרט בדין אמירה לגוי ובדין נהנה ממעשה שבת של גוי שזה מאוד משמעותי בהדלקת חשמל על ידי גוי!