נישואין שניים, האם נקבר ליד אשתו הראשונה?

שאלה:

האם מותר לקבור אלמן שהתחתן בשנית בקומות מעל אשתו הראשונה

תשובה:

שלום וברכה

מותר בהחלט לקבור אותו בסמוך לה או מעליה, ויש אומרים שאדרבה היא קודמת לאשה השניה.

במקרה ההפוך של אשה שנשאת פעמיים, יש לקוברה לצד הבעל השני.

מקורות:

במעבר יבוק (פ”ט מאמר שפא) כתב, כי אדם שהתחתן פעמיים, יש לקבור את אשתו הראשונה בסמוך אליו מפני שעפ”י רוב היא זיווגו האמיתי כלשונו. אמנם בשו”ת דברי מלכיאל ח”ב סי’ עב רצה לסנגר על המנהג שאין לקבור אישה בסמוך לבעלה, משום שפעמים אשתו השניה שחייתה עימו הרבה שנים עלולה להצטער אם יקברו את הראשונה לידו. כלומר, יתכן שיש לקחת גם שיקול זה בהחלטה.