טלטול כפפות וכובע גרב בשבת

שאלה:

שלום
אשמח לשמוע את דעתם של הרבנים שליט"א בעניין כפפות וכובע גרב בשבת במקום שאין עירוב כלל

תשובה:

שלום וברכה

בענין כפפות יש מחלוקת ידועה בין הפוסקים, ראה משנה ברורה סי' שא ס"ק קמא, וראה שם שנהגו להקל בעיקר משום שאין לנו בזמנינו בדרך כלל רשות הרבים דאורייתא, אבל המחמיר תבוא עליו הברכה, בשו"ע שם נתן עצה לתפור את הכפפות לבגד וראה בביאור הלכה שם שיש שפקפקו על עצה זו, ומכל מקום כיום שמעיקר הדין מותר נראה שיש לסמוך על אותה עצה. הרעיון הוא שגם אם יסיר את הכפפות – שזה עיקר החשש בזה, עדיין הטלטול באופן זה יהיה רק כלאחר יד  ובשינוי.

לכאורה כובע גרב שווה בדינו לכפפות, כיון שגם הוא רגילים להסירו כשלא קר מידי.

הצטרף לדיון

תגובה 1