הסרת מכסה התפילין של יד בשעת הברכה

שאלה:

שלום רב
האם יש בעייה הלכתית לכסות הבית של יד במכסה פלאסטיק כדי שהריבוע לא יתקלקל? או אין שום בעיה לכסותו בשעת הברכה.
נא לתת המקור.
תודה. מימון

תשובה:

שלום וברכה

יש שנהגו להסיר קודם הברכה ולהניח רק לאחר הברכה וההנחה על של ראש, ויש שנמנעו לגמרי מלהניח קופסה כזו, ראה שו”ת לבושי מרדכי ח”ב סי’ קעח, עמק הלכה סי’ ח, אבן יקרה ח”ג סי’ קמ ועוד, אבל מנהג העולם להקל בזה שמניחים קופסה אלא שלכתחילה מסירים אותה בשעת הברכה וההנחה, ובפרט בזמנינו שלכתחילה עושים נקב עגול בראש הקופסה כדי שהבית יראה, ראה דינים והנהגות לחזון איש פ”ג אות ח, שבט הלוי ח”ח סי’ ה, יביע אומר ח”ח סי’ יב ועוד. בדיעבד גם אם לא מסירים זה בסדר וראה בארחות רבינו ח”א שבעל הקהילות יעקב לא הקפיד להסיר.