לפטר עובדת לטובת הבת שלי

שאלה:

בס"ד
שלום לכ' הרבנים הי"ו
יש לי מוסד בו אני מעסיק 2 מזכירות
1-מזכירה עיקרית שנה שנייה עובדת כל יום
2 מזכירה מתגברת עובדת 3 פעמים בשבוע
המזכירה העיקרית יצאה לחופשת לידה השנייה החליפה אותה לאותה תקופה והכנסתי את הילדה שלי בתור מזכירה המתגברת כשחזרה המזכירה העיקרית החזרתי את המצב לקדמותו,למרות שהייתי מעוניין שהבת שלי תמשיך לעבוד שם
השאלה שלי היא האם מותר/אסור/אין בעיה/לא כדאי להכניס את הבת שלי לעבודה בשנה הבאה ולפטר את המתגברת ??תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אם שום בעיה לפטר בסוף שנה, כאשר הפיטורין נעשים לפי החוק והמנהג, וגם מפצים את העובד בפיצויי פיטורין כדין.

ולכן מותר לך לפטר עובד כדי לקדם את הבת שלך.

אמנם מעבר לתשובה הלכתית שאלת האם כדאי? נראה לי שמבחינה מוסרית והוגנות לא כדאי לפטר עובדת שאין לך עליה שום טרוניה, כאשר המטרה היחידה לקדם את הבת. תנהגי כלפיה לפנים משורת הדין, וה' גם ינהג איתך לפנים משורת הדין.

הרבה הצלחה.