חוזה בשותפות ושותף אחד שילם עבור השני

שאלה:

שלום רב,
אני והשותף שלי חתמנו על חוזה שכירות בשותפות על נכס לפתיחת עסק ,
בעל הנכס רצה תשלום על החודש הראשון במעמד החתימה,
שילמתי על חלקו של השותף מכיוון שלא היה עליו את הסכום במעמד החתימה, וסיכמנו שבהמשך אכניס פחות חודש והוא יותר לחשבון העסק ובכך יחזיר לי את חלקו על החודש,
לאחר כמה ימים לא הייתי זמין ליום אחד והוא לא הצליח לתפוס אותי ,והשותף שלי לא רוצה להמשיך בשותפות איתי,הוא פנה אל בעל הנכס לקח את שטר הערבות שהוא חתום עליו,ובעל הנכס לקח את התשלום ששילמתי על החודש עבור פיצוי על ביטול החוזה,השותף טוען כיוון שלא הייתי זמין הוא לא מחויב להחזיר לי את הסכום ששילמתי על חלקו ,האם לפי דין תורה הוא צריך להחזיר? או בגלל שהוא לא השיג אותי יום אחד זה פוטר אותו?

תשובה:

שלום וברכה,

צריך לשמוע את שתי הצדדים כדי לפסוק בזה.

לגופו של עניין, אם שילמת חוב שכירות עבור חברך ובהסכמתו, נחשב להלוואה, וחברך חייב לפרוע לך את ההלוואה שהלווית לו. הטענה של אי זמינות לא יכולה לפטור אותו מההלוואה. [אלא אם יש לו טעות אחרות].

בהצלחה.