אדם ששכר עובדים ובשעת תשלום שולח אותם לאדם אחר

שאלה:

התבקשתי ע"י אדם להביא לו כמה בחורים לעבודה טלפונית תוך כדי סיכום על מחיר לפי שעות, ולאחמ"כ הוא אמר שאין לו כסף להביא לנו תוך כדי שהוא שולח אותנו לאחראי שלו (שהוא טוען שנתן לו תקציב לפרוייקט הזה והוא חרג מהסכום-אז שיסתדר)
האם הוא חייב להביא לנו כסף מעצמו (ואח"כ לתבוע את האחראי שלו) ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם בשעת שכשר אותכם אמר לכם שהיש אחראי והוא רק שליח, יכול עכשיו בשעת התשלום לשלוח אותכם לאחראי, ואין עליו חובה אישית לשלם.

אם בשעת השכירות שכר אותכם סתם, חייב הוא לשלם לכם, והוא יסתדר עם האחראי. ואינו יכול להטיל את חובתו על האחראי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלו.